Kredi Yapılandırma Hesaplama
Kredi Yapılandırma Hesaplaması Nasıl Yapılır?
Yapılandırmak istediğiniz kredi türünü yapılacak hesaplama bölümünden seçin.
Çekilen kredi tutarı, vade süresi, aylık taksit tutarı ve ödenen taksit sayısı bilgilenirini girin ve hesapla butonuna tıklayın.
Açılan sayfada yapılan hesaplamayı ve en uygun teklif sunan bankaları görüntüleyerek başvuru yapın.
Kredi Yapılandırma Nedir?
Kredi yapılandırma faizler düştüğünde mevcut kredi faizini düşürmek için ya da ödemede zorlanılan kredi borçlarını düzene sokmak için bankalar tarafından sunulan ödeme seçeneklerinden biridir.
Kredi yapılandırma, borçlu kişilerin ya da kuruluşların mevcut kredi borçlarını daha kolay ödeyebilmeleri için kredi şartlarının yeniden düzenlenmesidir. Bu düzenleme genellikle şu durumlarda yapılır:
- Ödeme Güçlüğü: Borçlu, mevcut taksitleri ödemekte zorlanıyorsa, kredi yapılandırma ile ödeme planı yeniden belirlenebilir. Bu, faiz oranlarını düşürme, vade süresini uzatma veya taksitleri yeniden düzenleme şeklinde olabilir.
- Faiz Oranları: Piyasa koşullarına göre mevcut faiz oranları düşmüşse, borçlu yeni bir yapılandırma talep ederek daha düşük faiz oranlarından yararlanabilir.
- Borç Birleştirme: Birden fazla kredi borcu varsa, bu borçları tek bir kredi altında birleştirmek ve daha uygun şartlarda ödemek için yapılandırma yapılabilir.
Kredi Yapılandırma Nasıl Yapılır?
Kredi yapılandırması iki durumda yapılır:
- Faiz Düşüşü Nedeniyle: Faizler düştüğünde, banka güncel faiz oranlarıyla yeni bir kredi kullandırarak mevcut krediyi kapatır. Böylece daha düşük faizle borçlanabilir ve gerekirse vade uzatılabilir.
- Ödeme Güçlüğü Nedeniyle: Kredi ve kredi kartı borçları tek bir kredi altında toplanır. Başvuranın geliri aylık taksitleri karşılıyor ve kredi notu yeterliyse, diğer bankalara olan borçlar kapatılarak yapılandırma tamamlanır.
En Uygun İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları:
*Tablodaki faiz oranları 20 bankanın "en uygun" kredi teklifine göre günlük olarak güncelleniyor. Ayrıca tüm bankaların faizlerine ulaşmak için kredi faiz oranları sayfamızı ziyaret edin.
Konut Kredisi Yapılandırma
Konut kredisi yapılandırma (refinansman) yaparak, mevcut konut kredisinin taksitleri azaltılabilir, maliyet düşürülebilir, güncel düşük faiz oranlarından yararlanılabilir. Ayrıca konut kredilerinde yeniden yapılandırma için mevcut borç başka bir bankaya da transfer edilebilir.
Kredi Kartı Borcu Yapılandırma
Kredi kartı borcu için de bankalar tarafından yapılandırma yapılmaktadır. Yapılandırma için mevcut kart borçlarının yasal takibe düşmemiş olması gerekir. Takibe girmemiş borçlar için bankalar tarafından belirlenen vade süresiyle yapılandırma yapılabilir. Ayrıca kredi kullanarak da kart borcu kapatılabilmektedir.
Borç Transferi Yapan Bankalar
Borç kapatma kredisi olarak da bilinen kredi/kredi kartı borç transferi, hemen hemen her bankanın yaptığı bir uygulamadır. Bankalar, dönem dönem borç transferi için kampanyalar düzenler. Kredi şartları bankalara göre değişkenlik gösterdiği gibi, faiz oranlarında da farklılıklar olabilir. Ancak bu kredi türü de tüketici kredisi kapsamında olduğu için, tüm bankalarda maksimum 36 ay vade olabilmektedir.
Borç transferi yapan başlıca bankalar şunlardır:
- Finansbank,
- Garanti Bankası,
- TEB,
- Yapı Kredi,
- İş Bankası,
- Akbank,
- ICBC,
- ING,
- Ziraat Bankası,
- Denizbank,
- Halkbank,
- Vakıfbank.
Kredi Yapılandırma ve Kredi Transferi Arasındaki Fark Nedir?
Kredi yeniden yapılandırma işlemi genellikle borcun olduğu bankada yapılırken, borç transfer kredisi bir ya da birden fazla bankaya ait olan borçların farklı bir bankaya aktarılarak tek bir banka altında toplanmasıdır. Borç ödeme sisteminde iki yöntemin de kolaylıkları bulunmaktadır. Bu nedenle, borç yapılandırma ya da transfer işlemi yapacak kişi tüm maliyetleri hesaplayarak karar vermelidir.
Yasal Sürece Girenler Yapılandırma Yapabilir mi?
Hayır, kredi yapılandırma işlemlerinin yapılabilmesi için yasal takip sürecinin başlamamış olması gerekir.
Kredi Yapılandırma Ne Zaman Yapılmalı?
Bankaya kredi yapılandırma talebiyle gidilecekse, borcun yasal takip sürecinde olmaması ve gecikme durumunun yaşanmamış olması gerekmektedir. Gecikme, asgari tutar ödemesi, yasal takip gibi işlemler kredi notuna zarar verdiği için, bankalar genellikle kredi yapılandırma ya da borç transferi gibi işlemleri yaparken zorluk yaşamaktadır
Bankaların özel kredi teklifleri, güncel kredi kartı kampanyaları ve uzmanlar tarafından hazırlanan içeriklerden önce sen haberdar ol!
Kaydolarak aydınlatma metnini okuyup kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.
- Ana Sayfa
- >
- Kredi
- >
- Konut Kredisi
- >
- Kredi Yapılandırma Hesaplama
- >
Yorumlar (0)
Devam ederek üyelik sözleşmesini ve aydınlatma metnini okuyup kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.